Δραστηριότητες στο Πλακια



Ο Πλακιάς και  η ευρύτερη περιοχή προσφέρουν μία ποικιλία δραστηριοτήτων ικανοποιώντας καθε  διάθεση. Καθώς το τοπίο εναλλάσεται συνεχώς μεταξύ βουνού και θάλασσας διαμορφώνονται πολλές διαφορετικές δυνατότητες. Φίλοι της δράσης, εραστές της φύσης, εξερευνητές του πολιτισμού και της παράδοσης, λάτρεις αρχαιοτήτων, επισκέπτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν, όλοι εχουν την δυνατότητα να επιλέξουν.
Sponsoras WEB TV  ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΟΡΓΟΝΑ 
 Roomss-Apartment  Costas & Chrysoula
τηλέφωνο:28320-32242-+30.6977382191
mail:info@costas-plakias-apartments.gr
 


Οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται είναι πολλές καθώς ποικίλουν μεταξύ θαλάσσιων σπορ (θαλάσσιο ποδήλατο,θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, κανό κ.α.), αυτόνομη κατάδυση καθότι η περιοχή διαθέτει καταδυτικά κέντρα και ο βυθός της Νότιας Κρήτης είναι ιδανικός από την άποψη της ποικιλομορφίας του. Κάποιοι που δεν επιθυμούν να τον ανακαλύψουν οργανωμένα, έχουν πάντα την ευκαιρία να κάνουν ελεύθερα κολύμπι με μάσκα και ν'απολαύσουν τα διάφανα νερά. Επίσης  ιππασία, ποδηλασία και καθε είδους εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όλα προσφέρονται στον Πλακιά ή σε κοντινη απόσταση.


 Οι εραστές της φύσης θα έχουν την ευκαιρία ν 'ανακαλύψουν τα γύρω βουνά με τα μικρά ξωκλήσια και τα φαράγγια του Κοτσυφού, Κουρταλιώτη και Πατσού με τα ποτάμια, διασχίζοντάς τα ή ακόμα και να συμματάσχουν σε ένα jeep σαφάρι. Υπαρχουν διαδρομές οργανωμένες για περπάτημα και ορειβασία για όσους θέλουν να έρθουν πιό κοντά στη φύση και στην χλωρίδα και πανίδα αυτού του τόπου.
 
Μικρές αποδράσεις με καραβάκια σε ημερίσια συχνότητα παρέχονται σε αυτούς που θα επιθυμήσουν να επισκεφτούν τις γύρω παραλίες με βασικότερη αυτή του φοινικόδασους του Πρέβελη, εκδρομές οργανωμένες με μικρά λεοφωρεία στα γύρω χωριά, αξιοθέατα αλλά και στους βασικότερους αρχαιολογικούς χώρους.
 
Για όλα αυτά υπάρχουν τακτικές οργανωμένες εξορμήσεις για τις οποίες μπορείτε να  πληροφορηθείτε στα τοπικά τουριστικά γραφεία αλλά και για όσους επιθυμούν να κινούνται πιό αυτόνομα,υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου και μηχανής, καθώς και προγραμματισμένα καθημερινά δρομολόγια με λεωφορεία προς τους γύρω προορισμούς.